← Back to Projects

Sunshine Hospital Multi Storey Carpark, VIC

How a dynamic façade can be crafted out of standard components

Burnt orange vertical battens from our Barossa Series® span over three levels of Sunshine Hospital’s new multi-level carpark, demarcating this significant structure as an architectural icon in itself.
Silver Thomas Hanley Architects utilized a combination of powder coated aluminium ‘Z’ purlins and unequal angles for the design, spaced as needed to provide the required 50% free open area. Kane Constructions then engaged Louvreclad’s team to further design and engineer the bespoke façade, working in partnership to ensure the screen was detailed correctly to meet the design intent. The profiled aluminium screening spans from slab to slab with a Dulux Autumn Orange Satin powder coat finish and concealed angle fixings backing on to the slab, providing a continuous vertical aesthetic.

Louvreclad enjoyed partnering with Kane to design, engineer, supply and install this bespoke façade, creating a standout result that proves how a dynamic façade can be crafted out of standard components.

Our team are excited to see the creativity being injected into the carpark architectural sector and look forward to bringing the next innovative concept to life!

 

 

Location

Sunshine Hospital Multi Storey Carpark

176 Furlog Road

St Albans VIC 3021

Builder

Kane Constructions

Architect

STH Architecture

Products

Finishes

  • Interpon D2015® powdercoated finish (MTO Autumn Orange)